Flyboard-suihkulautailu on erikoinen vesiurheilulaji. Siinä lennetään 260 hevosvoimalla tuotetulla vedenpaineen voimalla jopa 15 metrin korkeudessa. Kuulostaa hurjalta, eikö? Sitä se onkin. Flyboard sopii yllytyshulluille adrenaliinia rakastaville henkilöille. Flyboardingia ei ehkä pysty harrastamaan omalla kotipihalla, vaan on siirryttävä sitä tarjoavien keskusten tai yritysten puoleen. Suihkulautailua on myös mahdollista kokeilla erilaisissa tapahtumissa. Mikäli et ole koskaan kuullutkaan tästä vesiurheilulajista, lue artikkelimme ja käy kokeilemassa esimerkiksi suosittelemissamme paikoissa. Et varmasti tule katumaan!

Mistä on kyse?

Kyseessä on ainutlaatuinen vesiurheilulaji, jossa henkilöä lennätetään ilmassa vedenpaineen voimalla. Henkilön jalkoihin kiinnitetään erityinen suihkulauta, joka saa voimansa vesijetin tuottamasta vedenpaineesta. Flyboardingia pääsevät kokeilemaan kaikki uimataitoiset ja peruskuntoiset henkilöt. Henkilön tulee yleensä turvallisuussyistä olla vähintään 16-vuotias päästäkseen kokeilemaan suihkulautailua. Joissain tapauksissa myös 12-vuotias voi kokeilla lajia, mikäli henkilöllä on vesiurheilutaustaa. Flyboardingissa lennättäjä kiinnittää henkilön kiinni Flyboardiin. Hän myös antaa kaikki tarvittavat neuvot, jotta tiedät, mitä tehdä. Lennon aikana voit ohjata Flyboardia painamalla tai nostamalla varpaitasi. Flyboardia käännetään nostamalla toista jalkaa. Ei siis kovin monimutkaista. Lennättäjä tarkkailee tilannetta ja hallitsee lentokorkeutta. Voit halutessasi pyytää päästä korkeammalle tai alemmas. Mikäli kaadut, laite pysäytetään ja saat lennättäjältä tarvittavat ohjeet, kuinka voit hioa tekniikkaasi. Tämän jälkeen saat yrittää uudelleen. Harjoitus tekee myös tässäkin lajissa mestarin.

Missä pääsee kokeilemaan?

 

Helsingin Hietaniemen uimarannalla järjestetään vuosittain Flyboard-tapahtuma, jonne voi mennä katsomaan, mistä oikein on kyse. Siellä lennätetään asiakkaita muutaman kymmenen euron maksusta. Flyboard Helsingillä on myös verkkokauppa, josta voit ostaa lahjakortin, jolla ystäväsi pääsee kokeilemaan lajia. Lahjakortti on oiva syntymäpäivälahja sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Pääset kokeilemaan “lentämistä” myös Espoon Laguunissa. Laguuni on Suomen suosituin vesiurheilukeskus. Se tarjoaa asiakkailleen tarvittavan koulutuksen ja opastuksen. Näin myös aloittelijat ovat enemmän kuin tervetulleita kokeilemaan tätä uskomattoman vauhdikasta lajia. Ajanvaraus onnistuu suoraan Laguunin verkkosivuilta. Samalla voit kokeilla myös muitakin vesiurheilulajeja, sillä keskus tarjoaa myös muita huimia elämyksiä. Myös yritystapahtumien järjestäminen onnistuu Laguunin kautta. Laguunilla osaava ja kannustava henkilökunta, jotka tekevät kaikkensa, että päivästäsi tulee ikimuistoinen! Flyboardingia voi kokeilla myös elämyksenä esimerkiksi polttareissa tai yritysjuhlissa. Se onkin erittäin suosittu tapa viettää firman juhlia ja yhä useammat vievät sulhasen tai morsiamen suihkulautailemaan tämän polttareissa. Elämys tilataan etukäteen ja flyboardingia järjestävä ryhmä saapuu sovitulle paikalle, jossa hauskuus voi alkaa! Lennättäjät ovat alansa ammattilaisia ja tietävät mitä tehdä. Heiltä voi kysyä mistä tahansa lajiin liittyvästä asiasta, mikäli mieltäsi askarruttaa mikä tahansa kysymys. Esimerkiksi Flyboard Avataaran järjestämissä suihkulautailuissa vauhdin tarjoaa alan ammattilainen Miika Tourunen, joka on jo useampana vuonna edustanut Suomea Flyboardingin MM-kisoissa. Hänen kanssaan voit kokeilla vaikkapa tandem-lentoa. Myös temput onnistuu turvallisesti yhdessä alan konkarin kanssa. Sovit vain etukäteen, millaisia temppuja haluaisit kokea. Uskallatko sinä lähteä kokeilemaan?

Varusteet

Lentäessä tarvitset kelluntaliivit ja kypärän. Voit halutessasi pukea myös märkäpuvun. Näin kylmyys ei pääse haittaamaan lajista nauttimista. Yleensä järjestäjällä on varusteet, joita saat lainata lennätyksen ajan. Märkäpukua ei välttämättä ole, joten jos tuot oman, varmistathan, että vetoketju on puvun takapuolella! Muita varusteita et tarvitse itse lennätykseen. Kannattaa kuitenkin varata mukaan perusrantatarvikkeet, kuten pyyhe ja juomapullo. Vesilajeissa nimittäin poikkeuksetta kastuu! Viimeisimpänä, mutta tärkeimpänä varusteena, on oma asenne! Lähde rohkeasti ja avoimin mielin mukaan, niin voit löytää aivan huikean harrastuksen. Ehkäpä saat suostuteltua mukaan myös kaverisi.

Varusteet