Vesipallo on yksi nopeimmin kasvavista urheilulajeista. Sen lisäksi, että se on mainio urheilulaji tuomaan puhtia arkeen ja terveyteen, vesipallo auttaa sinua tutustumaan veteen ja estää hukkumisia. Vesipallo ei lajina katsoa ikää tai kokoa – innostuneella mielellä ja halulla oppia päästään jo äärimmäisen pitkälle. Kaiken kukkuraksi vesipallo virkistää mieltä ja karistaa kiireisen elämän stressin hetkellisesti pois hartioiltasi. Kiinnostuitko? Jatka lukemista, ota vinkit talteen ja sitten vain suuntaaman altaille!

Perusteilla alkuun – vesipallon säännöt

Yleisesti puhuen, vesipallo on melko yksinkertainen laji. Tarkoituksena on työntää, kantaa tai heittää pallo vastustajan maaliin. Ja mikä parasta – kaikki tapahtuu tietenkin vedessä! Ennen vesipallon aloittamista on kuitenkin hyvä tutustua pelin sääntöihin. Vesipallossa joukkueet muodostuvat 13 pelaajasta, joista maksimissaan seitsemän voi olla samanaikaisesti altaassa. Ainoastaan maalivahtien jalat saavat osua pohjaan, muiden pelaajien on pidettävä jalat ilmassa. Maalivahdin edessä on kaksi kolmen pelaajan joukkoa: kolme puolustavaa, kaksi laitahyökkääjää ja keskushyökkääjä. Vesipallossa pelataan neljä 8 minuutin erää. Peli alkaa altaan keskustasta. Mikäli normiajan umpeutuessa ollaan tasapelitilanteessa, pelataan kaksi kolmen minuutin lisäerää. Mikäli voittajaa ei vieläkään saada, peli päätetään viimeiseen kuoleman erään, jossa ensimmäinen maalin tehnyt joukkue voittaa. Melko yksinkertaista, eikö?

Cardio ja koko kehon treeni yhdellä kertaa

Vesipallo tarjoaa cardion ja koko kehon treenin yhdellä kertaa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mainiota! Vesipallo saa sydämesi sykkimään entistäkin terveemmin. Ylläpitääksesi sydämesi terveyttä, on suositeltavaa osallistua vähintään 30 minuutin cardioharjoitteluun päivittäin. Tämä estää sydänperäisiin sairauksiin sairastumista, korjaa jo muodostuneita vahinkoja ja palauttaa sydämesi takaisin sille luontaiseen muotoon. Vesipallo on mitä mainioin tapa treenata cardiota ja samalla koko kehoa hauskalla tavalla. Yksikään kehosi osa ei ole levossa vesipalloaltaassa! Vesipallo harjoittaa monipuolisesti kaikkia kehosi lihaksia ja säännöllisesti harjoitettuna kasvattaa voimiasi.

 

Vesipallolla strategian mestariksi

Jokainen peli vaatii strategian ja sama pätee myös vesipalloon. Sen lisäksi, että strategian luominen on välttämätöntä tiimisi voiton kannalta, se harjoittaa henkistä vahvuuttasi, josta on hyötyä jokaisella elämän osa-alueella aina hektisestä työmaailmasta arjen pikkuruisiin askareisiin. Onnistuneen pelistrategian luonti kehittää strategiakykyäsi ja antaa itsevarmuudellesi boostia. Ei siis ihme, jos vesipalloilun jälkeisenä aamuna suuntaat töihin pää täynnä uusia ideoita ja energiaa.

 

Stressi pois vesipalloilleen altaassa

Totta se on – vesipalloilu todella vie myös stressin mennessään. Pidellessäsi jalkoja pinnan yläpuolella, samalla heitellen palloa koko ylävartalosi voimalla… voit kirjaimellisesti tuntea jännitteiden kaikkoavan kehostasi ja mielesi saavan uutta puhtia. Me lupaamme sinulle, että vesipallo jos mikä vie kehoosi kertyneen henkisen aggression pois alta aikayksikön. Tiesitkö, että intensiivinen harjoittelu on yksi ainoita tapoja vapauttaa kehoosi kertyneitä jännitteitä? Ja vesipallo on mitä mainioin lähde tälle harjoitukselle.

 

Haluan aloittaa vesipallon – miten pääsen alkuun?

No, nyt kun vesipalloilun perustat ovat hallussa, haluat taatusti tietää miten itse hommaan päästään sitten oikein mukaan. Suomessa vesipalloa tarjoavien seurojen lista on kattava. Vesipalloharrastuksen voi sarjatasolla aloittaa esimerkiksi Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa. Vesis-toimintaa tarjoavat kuitenkin myös harrastepohjalta useat uimaseurat ja uimahallit. Jokaiselle on taatusti tarjolla oikeanlainen tapa harrastaa vesipalloa ikää tai lähtötasoa katsomatta. Suosittelemme sinua olemaan ennen kaikkea aktiivinen ja ottamaan yhteyttä lähimpään uimaseuraasi, josta voit suoraan kysellä vesipallokurssien mahdollisuutta. Vesipalloa tarjoaviin uimaseuroihin voit tutustua esimerkiksi täällä.

Haluan aloittaa vesipallon – miten pääsen alkuun?